Claire Tillekaerts, FIT

Een internationaal gezelschap van vijftien dames tekende dit weekend present bij Brouwerij Huyghe in Melle. Voor de vijfde keer staken ze de handen uit de mouwen om het gelegenheidsbier Deliria te produceren. De familiebrouwerij, waar onder andere Delirium Tremens wordt gebrouwen, ontving ook Claire Tillekaerts, ceo van Flanders Investment & Trade. Samen sleurden ze onder meer met rijst, mout, hop en suiker om zo 450 hectoliter Deliria te brouwen.

Naast een aantal Belgische dames, waren er ook Amerikaanse, Russische, Canadese, Franse en Nederlandse dames aanwezig. Voor Estefania Gallon, de enige Colombiaanse van het gezelschap, was het een onvergetelijke ervaring: “Ik ben gek op Belgische bieren en ben ook al heel lang een Delirium-fan. Ik ben ongelooflijk blij dat ik vandaag mee mag werken aan het brouwen van een uniek bier, in het gezelschap van al deze dames die even gepassioneerd bezig zijn met bier als ikzelf.” Deliria is een zwaar, blond bier van 8,5% dat reeds vele fans in zowel binnen- als buitenland heeft veroverd.

Voor Brouwerij Huyghe, die meer dan 85 procent van de omzet uit export haalt, is de aanwezigheid van Deliria een mooie vorm van erkentelijkheid. In de namiddag namen 100 vrouwen deel aan een bierseminarie. Die stond volledig in het teken van het matchen van bier en eten. Chef Steven Buelens van restaurant L’Esco in Wetteren en internationaal biersommelier Fiona de Lange leidden het seminarie, met daarbij ook een rondleiding in de brouwerij, in goede banen.