Daniel Termont: "Meer starters in Gent dan gemiddeld in Vlaanderen"

jaarbeursVorige zaterdag  opende in Flanders Expo onder ruime belangstelling  de 69ste editie van de Jaarbeurs Gent.  De sprekers toonden zich optimistisch en wezen op het bloeiende ondernemerschap in de Arteveldestad.

Zowel de Gentse burgemeester Daniel Termont als gedeputeerde Geert Versnick  legden in hun toespraak de nadruk op het economisch belang van Gent en van de provincie Oost-Vlaanderen.  De Gentse burgemeester was trots te kunnen meedelen dat in zijn stad meer startende bedrijven zijn dan gemiddeld in Vlaanderen.  Gedeputeerde Geert Versnick verwees naar het sterke kennisweefsel en de grote innovatiecapaciteit waarover de provincie Oost-Vlaanderen beschikt. Door de internationalisering wordt de Oost-Vlaamse economie versterkt.

Ook aftredend vice-eersteminister en minister van pensioenen Alexander De Croo benadrukte het belang van de Gentse universiteit en de zeehaven in de economie. In zijn openingstoespraak  bevestigde Alexander De Croo dat de politieke onderhandelingen over een nieuwe federale regering in een constructieve sfeer verlopen. De coalitiepartners werken niet alleen aan een correcte begroting maar ook aan hervormingen die de lasten moeten verlagen voor bedrijven, die de koopkracht verbeteren en die voor groei en meer welvaart  moeten zorgen.

Voor Oost-Vlaamse bedrijven die exportmogelijkheden onderzoeken naar Vietnam is een bezoek aan de Jaarbeurs een must. De Vietnamese stadsregio Cân Tho is dit jaar immers eregast op de Jaarbeurs. Cân Tho ligt in het zuiden van Vietnam en ligt in het gebied van de indrukwekkende Mekongdelta. Net als Gent is de stad Cân Tho het centrum van een dynamische regio met een grote haven en een belangrijke universiteit.  De heer Truong Quang Hoai Nam, vice-gouverneur van de stadsregio nodigde de bezoekers uit om in het Vietnampaviljoen een bezoek te brengen aan de 50 exposanten uit het Aziatische land. Zij tonen de toeristische troeven van de regio en de verschillende gastronomische specialiteiten waarop de regio fier is.