SINT-NIKLAAS – Danielle Jacobs treedt in de voetsporen van topman bij Nexxwork Peter Hinssen en ceo bij Proximus Dominque Leroy als IT Person of the Year. Met gebruikersorganisatie Beltug uit Sint-Niklaas optimaliseert ze al twintig jaar lang ICT in bedrijfsomgevingen.

De verkiezing voor IT Person of the Year is een initiatief van Computable. De winnaar wordt gekozen op basis van zijn of haar activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, bedrijfsprestaties en de impact op de Belgische IT-biotoop. In een eerste fase waren er nog 67 genomineerden, waaronder 15 vrouwen. Die lijst werd ingekrompen tot 12 en uiteindelijk 5 kandidaat-winnaars.

Als enige overgebleven vrouw won Danielle Jacobs dankzij de lezers en de redactie van Computable de titel. Ze troeft zo Dries Buytaert van het Gentse Drupal en Aquia, Marc De Keersmaeker van Realdolmen, Olivier Vanden Eynde van Close the Gap en Thierry Geerts van Google Belgium. “Ik vond het al fantastisch dat ik bij de laatste vijf kanshebbers was, maar dit is heel erg bijzonder. Ik ben er ongelooflijk blij mee”, klonk Danielle Jacobs in een eerste reactie.

Gedreven ondernemer

Danielle Jacobs is intussen een vaste waarde in de Belgische ICT-wereld. Ze vormde Beltug om tot een algemene IT-gebruikersvereniging met meer dan 500 leden die alsmaar meer business en juridische profielen aantrekt.

“Beltug valt er niet meer weg te denken. De organisatie slaagde er steeds in om leveranciersonafhankelijke informatie te verschaffen en woog ook vaak flink door op de politieke agenda”, aldus William Visterin, hoofdredacteur van Computable.

Daarnaast is Danielle Jacobs internationaal actief als president van Intug, de internationale Telecom Users Group, en bestuurslid van EuroCIO.