GENT – Das Box heeft zijn eerste spelletjes gelanceerd die werken met chatbottechnologie. In plaats van een spelleider wordt Facebook Messenger ingeschakeld als virtuele begeleider.

“Het organiseren van een kinderfeestje of een aantrekkelijke teambuildingactiviteit is een lastige klus waar velen al eens tegen opkijken. Voortaan moeten ze enkel nog een spelbox kopen en de chatbot leidt de rest van de activiteit in goede banen”, aldus Kristof Van den Branden, oprichter van Das Box. “Onze spellen halen zowel kinderen als volwassenen naar buiten met een spannend concept.”

Met Super Secret richt Das Box zich tot kinderen. De chatbot werkt in combinatie met de applicatie van het spel en allerlei hulpmiddelen die mee in de speldoos zitten. “Maurits, de chatbot, begeleidt kinderen in hun speurtocht met informatie over mogelijke verdachten en de vindplaats van bewijsmateriaal. Het is aan de kinderen om de gestolen diamanten te vinden. Buiten spelen was nog nooit zo leuk.”

Versie voor volwassenen

Das Box lanceert ook Super Snap waarbij de Facebook Messenger chatbot als virtuele begeleider dient voor stadsspelen in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen en Oostende. “In Super Snap schotelt de chatbot de teams opdrachten voor, ontvangt hij foto’s en houdt hij de punten bij, terwijl hij ook weetjes over de stad meegeeft. Ideaal voor teambuildings, vrijgezellenfeesten of uitstappen”, concludeert Kristof Van den Branden.