LCL heeft de getuigschriften ISAE 3000 en ISAE 3402 type II behaald. Het bedrijf kreeg die voor twee van haar drie datacenters toegewezen, in Aalst en Diegem. Daarmee is LCL het eerste datacenterbedrijf in België dat over beide getuigschriften beschikt. Ze tonen aan dat een bedrijf goed scoort op het vlak van risicobeheersing, kwaliteit van achterliggende processen en informatiebeveiliging.

De internationaal erkende ISAE 3000- en 3402-getuigschriften rapporteren over de betrouwbaarheid van interne beheersmaatregelen en de manier waarop processen zijn beschreven. Ze verzekeren een veilige infrastructuur en het correcte onderhoud ervan. ISAE 3000 kijkt het operationele beheer na, terwijl ISAE 3402 ook aangeeft of een bedrijf financieel gezond is. “De ISAE-rapporten geven onze klanten inzicht in de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze datacenterdiensten. We kunnen nu een rapport laten zien, dat bevestigt dat ze bij ons veilig zitten”, duidt Abdellah Mahlous, operations manager bij LCL.

De afgelopen jaren is LCL uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat sectoren. Het bedrijf levert datacenterdiensten voor telecommunicatie-operatoren, IT-dienstverleners, service providers, system integrators, bedrijven en de overheid. LCL heeft drie onafhankelijke datacenters in Diegem, Antwerpen en Aalst. Sinds 2013 heeft LCL ook het ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging en ISO 14001:2015 voor milieumanagement.