Zes jonge Gentenaars zorgen voor een nieuwe wending in de digitale datingwereld. Wing is een relatieapplicatie waarmee ook mensen met een relatie aan de slag kunnen. Het is de eerste volledig Belgische relatieapplicatie, die gebruikers niet zelf laat zoeken naar een potentiële partner. Anderen, met name hun vrienden, doen dat voor hen.

Wing doet een beroep op de sociale netwerken, waarop gebruikers van de app actief zijn. “Wie op Facebook twee vrienden heeft van wie hij denkt dat ze goed bij elkaar passen, kan voor dat duo het ijs breken en ze via de app aan elkaar voorstellen”, zegt Edgar Warmoes, één van de zes ontwikkelaars van Wing. Ook bestaande koppels kunnen zich hierin mengen. “Het is de eerste keer dat mensen die een relatie hebben, zo actief betrokken worden in het datingproces”, zegt Warmoes. Vrijgezellen kunnen nog wel zelf op zoek gaan naar een interessante match, maar dan moeten ze hun vrienden om een introductie vragen.

Wing is ontwikkeld door zes jonge Gentenaars die een frisse wind willen laten waaien door de wereld van het online daten. “Dat moet vooral plezant, simpel en effectief zijn”, besluit Warmoes. “Gemiddeld heb je 6.000 swipes nodig om één date te versieren, maar wie weet beter dan je eigen vrienden wie goed bij je past? Dankzij Wing wordt daten zo weer een sociale gebeurtenis.” Op Valentijnsdag konden testgebruikers Wing voor de eerste keer gebruiken. Voor de werkelijke lancering is het wachten tot 14 maart.