Datingsite voor KMO's en laatstejaarsstudenten

studentenvoorbedrijfslevenDe opleidingen Bedrijfsmanagement en Officemanagement van de Arteveldehogeschool creëerden in samenwerking met het Agentschap Ondernemen en VOKA het e-platform www.studentenconsultancy.be waar KMO’s en laatstejaarsstudenten elkaar ontmoeten.

Via dit e-platform kunnen bedrijven snel en efficiënt stages, kortlopende projecten, afstudeerprojecten en onderzoeksprojecten aanvragen, waarna ze gematcht worden met studenten en docenten.

“Als professionele bacheloropleidingen hechten wij veel belang aan de praktische inzetbaarheid van onze afgestudeerden”, zegt Kristine Desmet, diensthoofd communicatie van de Arteveldehogeschool. “Dit doel kan alleen maar bereikt worden door een nauwe samenwerking met organisaties en bedrijven. Tijdens de stage(s) kunnen onze studenten hun opgedane kennis en vaardigheden niet alleen toetsen aan de praktijk, maar kunnen ze ook ondernemingszin inoefenen en leren ze organisaties van binnenuit kennen. De stage is vaak een ideale springplank naar een eerste werkervaring.”

Het e-platform wordt op 24 september officieel boven de doopvont gehouden op de campus van de Arteveldehogeschool aan de Kantienberg in Gent, in aanwezigheid van onder meer André Duval, die samen met Guillaume Van der Stighelen naam en faam maakte met het reclamebureau Duval-Guillaume en VOKA-voorzitter Jo Libeer.