GENT – Deze week nog opent hairstylist David De Cubber zijn pop-up kapperssalon. Een tijdelijke ingreep om de verbouwing mogelijk te maken in zijn originele kapperszaak. Voor de creatieve ondernemer meteen ook een gelegenheid om Gentse kunstenaars een forum te geven.

Vier Gentse kunstenaars bundelen vanaf deze week hun krachten met een expositie in het Gentse kapsalon Bizar Hair. De ultieme doelstelling: kunst toegankelijker  maken voor een breed publiek. Bizar Hair verbouwt haar pand in de Walpoortstraat in Gent en opent inmiddels een pop-up in de Brabantdam. Omdat het tijdelijke pand meer dan groot genoeg is, ontstond al snel het idee om van de leegstaande ruimtes een ontmoetingsplaats te maken voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Zo werd de de ‘Bizart’ (Bizar meets Bozart) geboren: een plaats waar twee weken lang (tot en met 26 november) vier kunstenaars van eigen bodem hun talent kunnen tonen aan een breed publiek. Of een soort ‘marriage de raison’

De Gentse kunstenaars zijn Benjamin van Oost (StudioBamBam), fotografe Jennifer Kesteleyn, kunstschilder Pascale Bentein en beeldend kunstenaar Hilde Borgermans. Deze laatste is curator en nodigt 4 studenten van de kunstschool het KASK uit om er hun eigen ding te doen. Deze week donderdag vindt vernissage plaats. Of hoe een kapperszaak ook origineel voor de dag kan komen.