David Ducheyne legt bij Wase businessclub nieuwe visie op hr uit

aaadavidOp 21 oktober 2014 organiseert de Wase Businessclub in De Casino in Sint-Niklaas een netwerkevenement waaraan ook een lezing is gekoppeld rond duurzame inzetbaarheid van de werknemers en rond de noodzaak aan meer aandacht voor hun welzijn. Het is een brandend actueel thema gezien de recente wetswijzigingen die werkgevers verplichtingen maatregelen te nemen om burn-outs bij hun personeel tegen te gaan.

Spreker van dienst is David Ducheyne. Hij is Chief People Officer bij Securex en was vorig jaar genomineerd als Belgian hr manager of the year. Bij Securex implementeert hij de nieuwe visie op hr, waarin de medewerkers centraal staan.

Een ‘one-fits-all’-oplossing binnen bedrijven is niet meer mogelijk. David Ducheyne probeert te vertrekken vanuit behoeften en sterktes van mensen en jobs te bouwen rond die mensen. “Er moet in ondernemingen een echte wisselwerking ontstaan tot de bedrijfsleiding en de medewerkers. Als die zich goed in hun vel voelen, werken ze beter, langer en zijn ze productiever.” In zijn lezing zal  David Ducheyne een pleidooi houden voor duurzame inzetbaarheid, om het welzijn van de werknemers te verhogen en om mensen op de lange termijn te motiveren. “Mijn Werk. Maatwerk” is ook de titel van het boek waarvan David co-auteur is en dat bij LannooCampus werd uitgegeven.