De app Pieter Paul van Curartor brengt kunst dichterbij

PieterPaul_jongkoppel_bankje_app

In Gent is eind april de gratis technologische kunstgids Pieter Paul gelanceerd. Deze app van het jonge Gentse bedrijf Curartor  toont op basis van geolocatie alle kunstlocaties uit de buurt.

Pieter Paul is dus een gratis technologische kunstgids, die  beschikbaar is op de app stores van Android en iOS.  Pieter Paul geeft informatie op elk ogenblik dat de gebruikers er nood aan hebben, houdt een agenda bij met evenementen en geeft tips op basis van de favoriete kunstwerken en kunstenaars van de gebruiker.

“We gaan veel verder dan een klassieke app”, legt Kristof Callebaut uit, “want onze app brengt de gebruikers meteen in de virtuele omgeving van de locatie. Daarin vinden ze algemene informatie zoals openingsuren en contactgegevens, een overzicht van de huidige en komende evenementen, en een sneak peek van de lopende tentoonstelling.”

Pieter Paul helpt naar het zeggen van de initiatiefnemers de liefhebbers om kunst te ontdekken, te scannen, te verzamelen en te beleven.  “Via ons product willen we curatoren van kunst en kunstliefhebbers samenbrengen op een applicatie die beide werelden dient”, aldus nog Kristof Callebaut.

Vlaams cultuurminister Sven Gatz liet al optekenen dat de de digitale ontsluiting van kunstwerken die via deze app wordt gerealiseerd voor musea, galeries en individuele initiatieven enorme mogelijkheden biedt om drempels te verlagen en meer mensen kennis te laten maken met kunst.

De app werkt al voor Gent, Ronse, Waregem en Kortrijk. Maar ook Brussel en Antwerpen staan op het programma.