Reis- en congresorganisator De Buck Travel uit Nazareth heeft het Travelife Certified duurzaamheidscertificaat in ontvangst mogen nemen. Die werd in Amsterdam uitgereikt door Travelife, een certificeringsprogramma dat duurzame praktijken in de toeristische sector wil integreren. “We zijn heel tevreden en fier dat we het certificaat als één van de eerste zuivere Belgische reisorganisatoren gehaald hebben”, zegt directeur van De Buck Travel Gert Dewulf.

Het Travelife Certified duurzaamheidscertificaat is het enige internationaal erkende duurzaamheidscertificaat voor touroperators en reisagenten. Voor De Buck Travel is het een erkenning voor de inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We namen de uitdaging voor een Travelife Certificatie aan, omdat we geloven dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Nu is het zaak om de verdere toepassing ervan op te volgen”, aldus Gert Dewulf. De reis- en congresorganisator voldeed aan meer dan 200 duurzame criteria die betrekking hebben op kantoormanagement, productassortiment, internationale zakenpartners en klanteninformatie. Met het duurzaamheidscertificaat verwacht De Buck Travel een oplossing te kunnen bieden voor bedrijven met dezelfde duurzame lange termijnobjectieven.

De Buck Travel werd in 1953 opgericht. Het bedrijf uit Nazareth is actief in de organisatie van congressen, incentive reizen, groeps- en individuele reizen. Met een omzetcijfer van 14 miljoen euro behoort De Buck Travel tot één van de grote spelers op de Belgische markt. Er werken zo’n 27 vaste medewerkers.