De Dansende Kameel vindt niche in de reismarkt

zzzzmarieMarie Mattelaer en Sylvie D’Hoore, twee Gentse moeders van respectievelijk vier en drie kinderen tussen de 9 en de 18 jaar, richtten vorig jaar de reisorganisatie De Dansende Kameel op, dat zich specialiseert in het op maat uitwerken van verre reizen met kinderen.

“In het jachtige leven van vandaag uiten steeds meer traditionele en nieuw samengestelde gezinnen de wens om tijdens de vakantie met het hele gezin “quality time” te beleven”, zegt Marie Mattelaer. “Tegelijk blijft het vooroordeel bestaan dat vakanties met veel kinderen  naar verre bestemmingen niet mogelijk zijn. Maar uit eigen ervaring weten wij dat het wel kan. Het is alleen belangrijk om het anders aan te pakken en de kinderen van het gezin op hun eigen tempo en op basis van hun eigen leefwereld met vreemde culturen kennis te laten maken.”

Dat vergt veel voorbereiding maar de Gentse vrouwelijke onderneemsters nemen hun klanten die zorgen uit handen door kant- en klare reisroutes uit te stippelen, de meest kindvriendelijke accommodaties uit te kiezen en  leuke activiteiten te bedenken, zowel voor de kinderen als voor de ouders. “Bovendien testen we alle routes ook eerst zelf uit”, zegt Marie Mattelaer. Voor de finale afhandeling van de reis en alle nodige formaliteiten werken we samen met het Gentse reisbureau Omnitravel.”

De voorgestelde activiteiten zijn zeer divers en gaan van verstoppertje spelen tussen tempels in Cambodja of een fotozoektocht doen rond de Taj Mahal in India. Omdat op alle bestemmingen een enorme culturele rijkdom aanwezig is die ook voor kinderen enorm boeiend is, maken de Gentse onderneemsters ook een reisgids in eenvoudige taal met veel uitleg over het betrokken land.

De jongste op maat uitgewerkte reizen gaan naar Mexico. De Flamingoroute is bestemd voor gezinnen met kleinere kinderen en de Sombreroroute voor gezinnen met tieners. Op het programma staan onder meer slingerapen spotten, een Mayapirmide beklimmen, maistortilla’s maken en met een paardenkoets rondrijden. Ook een fotozoektocht bij een bezoek aan de ruïnes van Chichen Itza is iets wat kinderen nooit zullen vergeten”, besluit Marie Mattelaer