Het Gentse advocatenkantoor De Groote – De Man is opgenomen in het Innovative Lawyers rapport van de Financial Times, één van de betere Europese ranglijsten in de juridische en financiële wereld. Daarmee begeeft het, naar Londense normen, kleine kantoor zich tussen de grotere spelers uit Amerika en Groot-Brittannië.

De ranglijst bestaat intussen elf jaar en het is de eerste keer dat een Belgisch advocatenkantoor erin voorkomt. De Groote – De Man werd door een Londens auditbureau geselecteerd uit zowat 1.000 kandidaten uit heel Europa. Dat het Gentse kantoor bovendien kan meedingen voor de Financial Times Innovative Lawyers Award, die op 4 oktober wordt uitgereikt, is ongezien. “Dit is de kers op de taart nadat we de laatste jaren volop hebben ingezet op vernieuwing en innovatie in het juridische beroep”, zegt zaakvoerder Jeroen De Man.

Online platform

De Groote – De Man werd geselecteerd met de dienst Unpaid. Het online platform laat bedrijven toe om de betaling van onbetaalde facturen juridisch af te dwingen, zonder tussenkomst van een rechtbank. “Na tal van andere industrieën is ook de juridische wereld klaar voor een digitale omwenteling. Het gaat om een bijzonder vernieuwend businessmodel. Alles gebeurt online en commissie- of advocatenkosten zijn verleden tijd”, legt Jeroen De Man uit. De Groote – De Man speelt daarmee in op de wens van de klant om het recht transparanter en praktischer te maken.

De Groote – De Man is een Gents advocatenkantoor opgericht in 1968. Onder leiding van zaakvoerders Jeroen De Man en Ingrid De Poorter specialiseert het kantoor zich in ondernemingsrecht, GDPR, personen- en familierecht, vastgoedrecht en aansprakelijkheidsrecht.