Verberk Stalinrichting, kortweg VSI, uit het Kempense Poppel heeft de activiteiten van zijn Aalterse sectorgenoot De Jaeger overgenomen. Beide bedrijven specialiseren zich in het plaatsen van technische installaties in varkens- en pluimveestallen.

Met overname komt De Jaeger terecht in een nieuwe vennootschap onder de vleugels van VSI. “De Jaeger zal al zijn bestaande activiteiten voortzetten onder de naam van VSI2 (VSI kwadraat). Het gaat eigenlijk om een nieuwe doorstart van De Jaeger, maar dan met extra kapitaal”, zegt Peter Sichien, algemeen directeur van VSI. De 14 medewerkers die bij De Jaeger aan de slag waren, zullen ook binnen VSI2 hun werk kunnen verderzetten. “Dat blijft gebeuren in de Leon Bekaertlaan in Aalter. We verhuizen de vestigingszetel niet naar Poppel. We zijn immers van mening dat het bedienen van de Oost-Vlaamse regio veel efficiënter vanuit Aalter zal verlopen.”

In 1974 hielden Johan en Arnold De Jaeger het gelijknamige familiebedrijf onder het doopvont. Oorspronkelijk hield De Jaeger zich voornamelijk bezig met dakbedekkingen en sanitairwerken in de woningbouw, maar sinds de jaren 80 werden ze een gerespecteerde partner in de agrarische sector. Het bedrijf biedt een volledig gamma van innovatieve producten aan voor de inrichting van een modern landbouwbedrijf. “Voer, water, verlichting, klimaatregeling en mechanische uitdagingen worden steeds als pakket en op maat van de klant geïnstalleerd”, aldus Peter Sichien.