Dienstenchequebedrijf De Mangelaar met hoofdzetel in Wachtebeke opent begin februari een achtste Oost-Vlaamse vestiging. Die komt er op het Marktplein in Ertvelde. “Om aan de stijgende vraag naar onze poetsdienst te kunnen voldoen, zijn we op zoek gegaan naar een locatie binnen de regio Evergem”, zegt gedelegeerd bestuurder en oprichter Frederik Braeckman. De Mangelaar wil in de toekomst via overnames doorgroeien tot een grotere speler op de Oost-Vlaamse markt.

Na de opstart van het kantoor in Assenede midden 2015 werd al snel duidelijk dat de dienstverlening van De Mangelaar aansloeg in de regio. “Het werken met een poetshulp met dienstencheques wordt immers nog steeds als een grote ondersteuning ervaren door onze klanten, binnen het jachtige leven dat wij vaak leiden”, stelt Frederik Braeckman. “Deze nieuwe locatie is prachtig gelegen in het centrum van Ertvelde, midden in de winkelzone en voorzien van een aantal parkeerplaatsen.” Sinds 2009 kent het dienstenchequebedrijf een steile groei in klanten en personeelsleden. Aan de klant worden geen administratiekosten aangerekend. “De klant hoeft niet meer te betalen om eenzelfde service te krijgen. Integendeel, wij willen meer doen voor minder. Dit kunnen we door een slimme administratie te organiseren.”

De Mangelaar doet dagelijks een beroep op zo’n 155 huishoudhulpen. “Wij bieden hen een marktconform loon, werk dichtbij huis, flexibele uren en bovenal een familiale sfeer. Zij staan net zoals de klant centraal binnen ons bedrijf.” Met kantoren in Wachtebeke, Moerbeke-Waas, Zelzate, Assenede, De Pinte, Nazareth, Sint-Amandsberg en Ertvelde staat de teller voor De Mangelaar ondertussen op acht.