De Munter blijft ook bij tachtigste verjaardag jong van geest

DemunterIn september 2014 is de bekende Gentse verdeler van gespcialiseerde gereedschappen De Munter verhuisd van de Drongensesteenweg in Gent naar het Industriepark in Zwijnaarde.

Als verdeler van gespecialiseerde gereedschappen is BVBA Charles De Munter vandaag nog steeds een referentie in de metaalverwerkende nijverheid.

De familiezaak waaruit de in 1972 opgerichte BVBA Charles De Munter ontstond, is al sinds 1936 actief en viert dit jaar dus haar tachtigste verjaardag. Sinds 2001 maakt deze bekende invoerder en rechtstreekse verdeler van hand- en snijgereedschappen en meetapparatuur deel uit van de Outilac-groep. Door deze overname kon het productengamma aanzienlijk uitgebreid worden.

Bewust blijft De Munter in haar verdeling van gereedschappen kiezen voor het promoten van topmerken, die voor een meerwaarde zorgen voor de klanten. Het bedrijf slaagt erin om alle marktsegmenten te bespelen, het klantenbestand gaat van kmo’s tot multinationals.

“Heel wat grootgebruikers zoals bedrijven in de automobiel- en vliegtuigindustrie doen een beroep op De Munter”, zegt commercieel directeur Stephan Landeloos. “Het dagelijkse beleveren van kleine en middelgrote ondernemingen en grootverbruikers blijft nog altijd onze core business, maar ook particulieren zijn meer dan  welkom in de vernieuwde toonzaal.”

De verhuis naar de site in Zwijnaarde heeft het bedrijf alleszins in staat gesteld om de uitgebreide voorraad beter te organiseren. Met grotere burelen, een verdubbeling van de magazijncapaciteit en een vernieuwde grotere toonzaal, beschikken de medewerkers nu over een bijzonder aangename werkplek. Het merendeel van de producten in de cataloog is direct leverbaar.

“De uitstekende ligging dicht bij de afritten van de E40 en E17, langs de R4 en de grote parking maken het voor de klanten en leveranciers bovendien gemakkelijk om het bedrijf te bezoeken”, geeft Stephan Landeloos nog aan.

De Munter kan op een efficiënte manier de juiste producten aanbieden en geeft de nodige technische ondersteuning. Hierdoor is het bedrijf uniek op de markt en heeft voor verschillende klanten een belangrijke reden van bestaan.

Naast de lijvige catalogus waarvan binnenkort een volledig nieuwe versie op de markt wordt gebracht en die gratis aan de klanten wordt bezorgd, besteedt De Munter veel aandacht aan de digitale snelweg. Via de website kunnen de voornaamste aangeboden merken teruggevonden worden.