"De onderneemster" : televisiereeks over Oost-Vlaamse vrouwelijke ondernemers

fb-onderneemstersHet succesvolle economische AVS-magazine De Ondernemers gaat zijn vierde jaargang in en wordt vrouwelijk! Het magazine, waarin dertien weken lang vijf startende ondernemers uit de grote regio rond Gent worden gevolgd, focust zich dit najaar op startende vrouwelijke ondernemers.

“De Ondernemers” behoort tot de gevestigde waarden onder de programma’s van lokale zender AVS. De voorbije drie jaren volgden telkens meer kijkers het reilen en zeilen van startende ondernemers. Zij werden gecoacht en geëvalueerd door een vijfkoppige jury. “Geen drie zonder vier”, zegt commercieel directeur Yannic Demeyer van AVS. “Zowel de kijkers als de partners van het programma drongen aan op een voortzetting van het format.”  Dat  krijgt nu de titel “De Onderneemsters”. “Voor de jaargang 2014 selecteerden we vijf startende onderneemsters. Ook zij zullen dertien weken lang worden gevolgd, begeleid en beoordeeld door een vakkundige jury.”

Deelneemsters zijn Sabien Windels (ROOF FOOD, catering via een duurzame dakmoestuin), Nathalie Hamelton (Bandit, muzikale acts en productie), Iris Van den Daele (Amuuze, sociale website voor kleinschalige initiatieven), Martine Dobbelaere (Cremo, crematorium voor huisdieren), Stefanie Pype (Harmonia, duurzame oplossingen voor de groensector). Het belooft een bonte verzameling aan startups te worden, met vijf bijzonder gedreven dames die alle vijf tot gezonde onderneemsters willen uitgroeien.

Ze worden begeleid door een sterke juryploeg: Geert Moerman (Voka Oost-Vlaanderen), Kristian Nobels (Immo Nobels), Ingrid Walry (Sebeco), Marc Vanden Dorpe (Refibo) en Pascale Van Damme (Dell Belux). Ze begeleiden en ondersteunen de vijf deelneemsters, maar beoordelen hen ook. Want net als in vorige editie zal dit programma ook dit jaar een winnaar uitroepen: eind december 2014 komen we te weten wie de Oost-Vlaamse startende onderneemster van het jaar is!

Voorts wordt het programma met raad en daad gesteund door Ghentrepeneurs, het netwerk van de Arteveldehogeschool en de Universiteit Gent dat studenten tot ondernemen aanzet, en dat kadert binnen het Vlaanderen in Actie beleidsplan (ViA).

“De Onderneemsters” wordt uitgezonden op AVS, telkens doorlopend op zaterdag en zondag, van 27 september tot en met 21 december 2014.