Een collectief van vijf veelzijdige en startende ondernemers, die zichzelf de vijfkant noemt, maakt zich op om de laatste week van maart de Gentse Dampoortwijk met activiteiten te overladen. Daarvoor nemen ze zes dagen lang hun intrek in The Box, waar starters en creatieve ondernemers een tijdelijk winkel- of horecaconcept kunnen uitproberen. “We willen via deze weg onze activiteiten nog meer aan het publiek bekend maken”, zegt Fien Peperstraete van FB Studio.

Artamandua, FP Studio, Pure Thing, Sweets ’n Sweets en Escape Truck zullen in The Box hun activiteiten aan het publiek voorstellen. Er zullen verschillende workshops worden gehouden, van het maken van chocolade en gezonde sapjes, over interieuradvies voor woningen en interieurwoningen tot een jazz optreden. “Ook twee webwinkels zullen hun producten live uitstallen. Daarnaast kunnen mensen hier heerlijk ontbijten, lunchen en dineren”, zegt Sven Coryn van Sweets ’n Sweets.

Naast de vele activiteiten wordt er ook een evenement voor ondernemers georganiseerd. Allerlei experten zullen er gratis advies geven. “We zijn begin 2016 zelf gestart met een traject voor starters. We hebben de meerwaarde van coaching dus aan de lijve mogen ondervinden, en zijn ons ervan bewust hoe belangrijk het is. Daarom organiseren we nu zelf een event voor ondernemers en wanna be ondernemers”, legt Véronique Schaillée van Pure Thing uit. Coaches, een copywriter, een advocaat, een fotograaf, een boekhouder, enzovoort, zullen er aanwezig zijn.