DEINZE – De Zwarte Vos heeft van zelfstandigenorganisatie Unizo het label Handmade in Belgium (HIB) overhandigd gekregen. Het chocoladebedrijf uit Deinze heeft zo sinds de oprichting in 1996 al heel wat erkenningen in de wacht gesleept.

Na de titel Belgian Chocolate Ambassador en het GaultMillau-label in 2005, alsook de nominatie voor culinair ambassadeur in 2016 kan De Zwarte Vos reeds op een mooi parcours terugkijken. Het HiB-label geeft het geheel nog wat extra glans.

“Dit label hebben we te danken door ons streven naar perfectie”, aldus Bart Van Cauwenberghe, zaakvoerder van De Zwarte Vos. “Het is een mooie erkenning voor een ambachtsman en geeft bovendien een goede uitstraling naar de klant toe.”

Kunst van de combinatie

De Zwarte Vos is steeds op zoek naar een balans tussen kleur, smaak en textuur. “Het is een uitdaging die ons dagdagelijks bezighoudt. Zo kan je bij ons pralines met rozen en frambozen vinden, met passievrucht en venkel, honing en rozemarijn, tijm en sinaasappel, en ga zo maar verder”, zegt Bart Van Cauwenberghe.

Het HiB-label, dat dient als authenticiteitslabel voor ondernemers om hun ambachtelijke producten te promoten, lauwert De Zwarte Vos voor die continue zoektocht naar perfectie. De award van zelfstandigenorganisatie Unizo bekroont ondernemingen die zich als professionele ambachtsman onderscheiden van de rest.

De Zwarte Vos is een klein ambachtelijk bedrijf opgericht in 1996. De voorbije jaren kent het bedrijf ook meer en meer buitenlandse klanten uit onder andere Japan, China en Rusland. Naast zaakvoerder Bart Van Cauwenberghe werken er nog 3 andere werknemers.