Decoratiebedrijf De Roo juicht nieuwe schildersopleiding in Deinze toe

foto-VM47-De-Roo_003_lowVanaf september organiseert het Erasmusatheneum in Deinze de nieuwe richting “Schilderen en Decoratie”. Een zeer goed initiatief vindt Peter De Roo, zaakvoerder van decoratiebedrijf De Roo uit Deinze, dat de jongste jaren gemiddeld 1 à 2 schoolverlaters als schilder aantrok, maar eigenlijk altijd zelf voor de opleiding moest instaan.

Vanaf september krijgen leerlingen uit de tweede graad in het Erasmusatheneum een opleiding om schilders- en decoratieopdrachten voor te bereiden, uit te voeren en af te werken. Ze maken kennis met verschillende soorten verf, papier, lijmen, vernissen en vulmiddelen. “Met een goede opleiding zijn ze voorbereid op de kwaliteit die klanten vandaag vereisen”, zegt Peter De Roo, de zaakvoerder van de derde generatie van het familiebedrijf, dat een 25-tal schilders tewerkstelt. “Onze klanten zijn voor 60% particulieren en voor 40% bedrijven”, geeft hij nog aan. “Maar we streven wel naar een 50-50 verhouding. Bij de bedrijven doen we vooral binnenschilderwerk.”

De Roo blijft ervan overtuigd dat kwaliteit en klantentevredenheid altijd een basis bieden om te groeien.  “De reclame van mond tot mond doet de rest.”  Peter De Roo is overigens een ondernemer die van wanten weet. Zeven jaar geleden splitste hij het familiebedrijf op in drie stukken. Naast de schilderwerkzaak die met een 25-tal schilders werkt, baat de De Roo ook een verfwinkel van Colora uit en een raamdecoratiewinkel van Tende. “De klanten vragen tegenwoordig om specialisatie en die bieden we hen ook.”