Deinzenaars richten ecologische webshop op voor kinderkledij

000000000000000000poloProgressive uit Deinze is een start-up die actief is in de IT-sector en onder meer webdesign en webconsulting aanbiedt. De zaakvoerders  Teun Vanderghote en Ruben Gekiere zijn nu ook gestart met een webshop voor tweedehandskinderkledij. De idee is gegroeid omdat veel kinderkleijd die nog in uitstekende staat is wordt weggegooid en eigenlijk een tweede leven verdient.  In eerste instantie richten ze zich op kinderkledij, maar kan best dat daar in een later stadium nog andere producten bijkomen.

Op de klassieke tweedehandswebsites moet je als aankoper heel veel moeite doen om een item aan te kopen. Je moet manueel contact opnemen met de verkoper, een vertrouwensband opbouwen om af te spreken en te betalen. Stel je voor dat je meerdere artikels wenst aan te kopen bij diverse verkopers, dan ben je vele uren kwijt aan de afhandeling er van.

Teun Vanderghote en Ruben Gekiere verklaarden aan Het Nieuwsblad: “Met kinderkledijshop.be willen we hiervoor een beter alternatief aanbieden, waarbij zowel de klant als de leverancier centraal staan. Iedereen die af wil van de kledij die de kinderen ontgroeid zijn, kan bij ons terecht. De enige voorwaarde is dat de kledij in prima conditie is.’