Deloitte gaat in zee met startup Silverfin

Small_Tim_Vandecasteele_en_Joris_Van_Der_GuchtDeloitte, een van de grootste financiële dienstverleners van ons land, gaat in zee met de Belgische scale-up Silverfin. Dit jonge Gentse techbedrijf biedt een platform aan waarop accountants met verschillende soorten boekhoudsoftware kunnen connecteren.

Deloitte, de drijvende kracht achter Technology Fast 50, een competitie voor snelgroeiende techbedrijven, zet met deze samenwerking met Silverfin zijn voorstrekkersrol in de technologiesector nog sterker in de kijker.
“Klanten van Deloitte werken met tal van verschillende boekhoudpakketten”, zegt Nikolaas Tahon, managing partner van Deloitte Accountancy. “Silverfin helpt de accountants van Deloitte om al die verschillende klantensoftware binnen éénzelfde platform te beheren. Vanaf september 2016 zal Deloitte Silverfin gebruiken voor rapportering, opvolging van de werkdossiers én periodieke afsluitingen.”
Dit betekent dat Silverfin een impact zal hebben op de hele workflow in alle kantoren van Deloitte Accountancy in België. De Gentse software wordt een sleuteltool voor de dienstverlener: Silverfin zal integraal deel uitmaken van het accountancy framework bij Deloitte.
 “Silverfin biedt een totaaloplossing maar is tegelijk erg flexibel”, zeggen Tim Vandecasteele (links op de foto), en Joris Van Der Gucht (rechts op de foto), de oprichters van Silverfin nog. “Deloitte kan zijn eigen kwaliteitsborging én werkwijze volledig integreren in het Silverfin-framework. Op die manier stellen we hen in staat opnieuw hun Digital Accountants platform te verrijken.”
Duizenden bedrijven en honderden accountants kunnen dus vanaf dit najaar met de Connected Accounting-oplossing van Silverfin aan de slag gaan. De meer dan 5.000 bedrijven die een beroep doen op Deloitte voor hun accountancy en tax compliance krijgen binnenkort realtime inzicht in hun cijfers en gerichte, datagedreven adviezen. Voor de 350 accountants van Deloitte betekent Silverfin een ééngemaakte, overzichtelijke applicatie. Daarmee kunnen ze linken en syncen met boekhoudpakketten, gegevens vlotter verwerken, de bedrijfsgezondheid van hun klanten monitoren, en via ‘drag & drop’ flexibele rapporten maken.