deltaRocket bezoekt scholen met nieuwe 3D-printer

00000000000000000000000000000000000jelleDe jonge Oost-Vlaamse ondernemers Jelle De Laender, Dimitri Van Steenkiste en Pieter-Jan Auman proberen vanuit Bellem voet aan de grond te krijgen met een zeer betaalbare en zelf in elkaar te knutselen 3D-printer deltaRocket die naar hun zeggen vooral zou moeten aanslaan in technische scholen en kunstscholen, maar die naderhand ook doe-het-zelvers zou moeten kunnen bekoren.

“Alles is eigenlijk begonnen via Dimitri Van Steenkiste”, vertelt Jelle De Laender. “Enkele jaren geleden is hij begonnen met het in elkaar steken van een bouwkit om een 3D-printer te maken. Uit de problemen die daarbij opdoken , trok hij de nodige lessen om het prototype van de deltaRocket te bouwen met daarbij zoveel mogelijk oog voor kwaliteit en duurzaamheid.”

Pieter-Jan Auman, een collega van Dimitri, zag potentieel om de printer op de markt te brengen en Jelle De Laender, die al sinds zijn 18de actief is als zelfstandige webdevelopper en dus al wat ondernemingswatertjes had doorzwommen, kwam er als derde bij om de onderneming zakelijk op het juiste spoor te zetten.

“Nu hebben met de deltaRocket Mini een nieuwe printer ontwikkeld”, zegt Jelle De Laender. Het gaat om hetzelfde concept als de Pro versie, maar de printer is nog meer aangepast voor scholen en educatieve doeleinden. Hij is iets kleiner, heeft een ander printbed, maar is gevoelig goedkoper. Hij zal in kitvorm al te koop zijn voor 1.299 euro. Op maandag 25 april doen we een promotieronde langs verschillende scholen om de printer voor te stellen.”