Dematra, specialist in fijnmazige distributie en warehousing uit Nazareth, neemt het handelsfonds van Eraltrans uit Sint-Truiden over. De strategische overname past in de groeistrategie van Dematra. “Wij kiezen voor diversificatie en schaalvergroting”, leggen eigenaars Geert en Stefaan De Jaeger uit.

Met de overname van Eraltrans wil Dematra niet alleen groeien, maar beoogt het bedrijf ook om de sector wat meer in een positief daglicht te plaatsen. “Doordat wij over een tweede distributiehub beschikken, kunnen wij nu ’s nachts uitrijden om de goederen over beide hubs te verdelen. Zo vermijden we de files op de as Antwerpen-Brussel en spelen we dus voor een stukje in op de fileproblematiek. Wij vinden dat het aan ons en de sector is om met oplossingen te komen en te werken aan een vlotter verkeer.”

Schaalvergroting

Naast een grotere klantenportfolio verruimt Dematra met de overname tevens haar vloot tot 120 distributiewagens, 90 trailers en 50 trekkers. Eraltrans blijft actief op de hub in Sint-Truiden met hetzelfde team. De distributie van voedingsproducten en van goederen gelinkt aan de doe-het-zelfsector is de belangrijkste activiteit van het bedrijf. Dat zal nu doorgaan onder de naam van Dematra.

Dematra werd in 1976 opgericht door Marcel De Jaeger. Intussen staan zijn zonen Geert en Stefaan De Jaeger aan het roer. Het duo deed het bedrijf uitgroeien tot een logistieke specialist met zowel het aanbod van Value Added Logistics en distributieoplossingen op maat. “Ook toekomstige overnames sluiten we niet uit. Als gevolg van de consolidatie en de snel veranderende markt willen wij zo nog vlotter inspelen op vragen van klanten en inzetten op een hogere efficiëntie”, besluiten beide heren.