DENDERMONDE – De lokale vzw The Last Mile profileert zich als alternatief voor Proximus en Telenet.

In internettijden kan niemand nog zonder een snel glasvezelnetwerk. In Dendermonde hebben een handvol idealisten een alternatief bedacht voor wat de grote jongens zoals Telenet of Proximus aanbieden. Ze hebben zich verenigd in de vzw The Last Mile.

The Last Mile biedt de nodige glasvezel infrastructuur aan met als ambitie goedkoper en minstens even snel te zijn als wat de markt aanbiedt. Er wordt gemikt op een gevarieerd klantenbestand, met in de eerste plaats scholen, overheden en zorginstellingen als favoriete doelgroep. Voor een goed begrip: de vzw staat in voor de verbinding. Klanten krijgen de garantie van een connectie aan kostprijs, vandaar de vzw structuur ook.

Het initiatief van de vzw heeft alvast het stadsbestuur van Dendermonde weten te overtuigen. Het schepencollege heeft het licht op groen gezet om de hele binnenstad van een supersnelle kabel te voorzien, wat onder meer zal leiden naar gratis wifi in het centrum. The Last Mile kan al bogen op referenties, onder meer bij enkele Oost-Vlaamse steden (Sint-Niklaas, Wetteren, Gent) en een handvol scholen in West-Vlaanderen.

De drijvende krachten achter The Last Mike zijn Anneke Aerts (lesgeefster) en IT-specialist Frédéric Norro.