Dertien Oost-Vlaamse bedrijven failliet op 13 november

aaaaaaafDe nationale loterij maakte vorige week nog heel wat reclame voor een speciale trekking op vrijdag  13 november, omdat, zo luidde de redenering, vrijdag de dertiende niet noodzakelijk ongeluk brengt, zoals een bijgelovige traditie wil, maar ook een gluksdag kan zijn. Helaas werd het door de gebeurtenissen in Parijs een wel zeer ongelukkige vrijdag de dertiende die voor altijd in het geheugen gegrift zal blijven.

De tragedie is nog te vers om over de impact ervan op het ondernemingsleven te schrijven, laat staan om die impact in cijfers te berekenen, maar hoewel met name in Parijs veel mensen zich sterk houden en hard hun best doen om te leven als normaal en dus ook weer van het leven willen genieten door bijvoorbeeld een terrasje te doen, staat het vast dat onder meer in de horeca ondernemers zeker de gevolgen zullen voelen van de nieuwe deuk die in het vertrouwen van de consumenten werd geslagen.

Ondertussen was vrijdag de dertiende ook voor dertien – kan het toeval zijn? – Oost-Vlaamse bedrijven de dag waarop ze failliet werden verklaard en dus om die reden ook al een heel ongelukkige dag. Het gaat onder meer om een bloemen- en plantengroothandel uit Gent, een voedingswinkel uit Ronse en een adviesbedrijf uit Lochristi.

De volledige lijst van faillissementen van afgelopen week vindt u terug op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.