Desso levert grasmat voor stadions Amerikaanse universiteiten

dessoDesso uit Dendermonde blijft de pareltjes aan zijn exportkroon rijgen. De specialist in kunstgrasvelden en hybride grassystemen leverde recent immers ook diverse grasmatten voor stadions van diverse universiteiten in de Verenigde Staten.  Het gaat om de velden van de James Madison University, de Lorena High School in Texas, en vooral het Alamo Stadium in Texas.

Dit stadion is eigendom van de San Antonio High School en is met 23.000 zitplaatsen het grootste stadion van een school in Texas. Het is historisch gezien het belangrijkste universitaire sportstadion in de Amerikaanse staat. In 2013 en 2014 werd 35 miljoen dollar geïnvesteerd in de vernieuwing van het stadion en ook Desso kon daar een graantje van meepikken want het mocht het synthetische grasvled Desso iDNA X leveren. 

Daarmee is Desso natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe, want het is de Europese pionier op het gebied van kunstgrasvelden en hybride grassystemen voor voetbla, hockey, rugby, American Football, tennis en multifunctionele sportvelden. Met stadions als Wembley en San Siro en teams als Manchester City, Real, Madrid en Monaco pp de klantenlijst, is Desso uitgegroeid tot dé referentie in grasmatten met kunstgras en hybride gras.

Desso toont zich bijzonder tevreden over het feit dat ook het Alama stadion voor één van zijn systemen koos. Passie voor sport zit bij de Amerikaanse universiteiten in de genen en dat is bij het bedrijf uit Dendermonde niet anders. Overigens kwam de Desso iDNA X vezel, die erg populair is omdat hij zich telkens weer in zijn normale positie plaatste en voor een natuurlijke look van het veld zorgt, onlangs ook in België nog ruimschoots in de belangstelling. Voetbalclub Olsa Brakel, actief in de derde klasse, speelt immers ook op een dergelijk veld en zorgde voor sensatie in de Belgische beker door via een 6-1 overwinning eersteklasser Westerlo uit te schakelen.