Detlef Zühlke komt spreken over de fabriek van de toekomst

zuehlke7Tot nu toe hebben we in België nog geen officieel erkende Fabrieken van de Toekomst, maar daar komt binnenkort verandering in. Op 3 februari 2015 organiseert Made Different in The Event Lounge in Brussel voor de eerste keer een awarduitreiking om bedrijven die hard op weg zijn een fabriek van de toekomst te worden te belonen. Naast de uitreiking staat er een must-see voor Fabrieken van de Toekomst als keynote op het programma: Duits expert Detlef Zühlke, dé Duitse autoriteit in Industrie 4.0.

De bedrijven die voor deze bekroning in aanmerking komen, zijn een voorbeeld en inspiratiebron voor andere ondernemingen in de maakindustrie. Daarnaast zijn een honderdtal andere bedrijven hard op weg fabriek van de toekomst te worden. Ook zij kunnen voor u een inspiratiebron zijn. De uitreiking is een uitgelezen moment om live te ervaren hoe andere ondernemingen hun transformatie aanpakken, maar ook om te netwerken met gelijkgestemden uit de sector. Het is de gelegenheid om samen de maakindustrie concurrentieel sterker te maken op wereldniveau. Zo komt elk maakbedrijf in ons land uiteindelijk als winnaar uit de bus. Ook het uwe!

Op dit event kunt  u niet alleen kennis maken akt met de eerste Factory of the Future van België en alle andere ondernemingen die goed op weg zijn dit statuut te halen, maar komt ook alles te weten over de toekomst van de maakindustrie en over Industrie 4.0 van expert ter zake Detlef Zühlke.

Detlef Zühlke is hoofdinitiatiefnemer van SmartFactory KL e.V., de intelligente fabriek van de toekomst: in deze eerste Europese demofabriek worden technische infrastructuren voor het dagelijks leven en ideeën uit praktische ervaring onderzocht en de nieuwste ICT wordt omgezet naar automatisering. Dit concept past volledig binnen het Industrie 4.0-project, dat de computerisering van de maakindustrie promoot om de Smart Factory te realiseren. Experts geloven immers dat Industrie 4.0 of de vierde industriële revolutie binnen 10 à 20 jaar wel een realiteit zou kunnen zijn.