Wielerminnend Vlaanderen ontwaakt, nu met de Omloop Het Nieuwsblad het Belgische wegseizoen gestart is. Met Greg Van Avermaet stond trouwens meteen ook een Oost-Vlaming op het hoogste schavotje. Voor het vijfde jaar op rij levert Volvo-verdeler D’Hondt uit Zottegem de officiële wagens tijdens de zeven wielerwedstrijden van organisator Flanders Classics. “Ze tillen de koers en de koersbeleving voor het publiek naar een hoger niveau. Daardoor trekken ze een mooi deelnemersveld aan, vergroten ze het publieksbereik en is het ook voor ons een meerwaarde om de wagens te mogen leveren”, zegt gedelegeerd bestuurder Joany D’Hondt.

Tijdens de eerste wedstrijd, de Omloop Het Nieuwsblad, reden 30 Volvo’s mee om de jury, koersdirectie, dokters en staf veilig door de Vlaamse Ardennen te loodsen. De dealer krijgt voor enkele wagens de ondersteuning van Volvo België en Volvo Car Gent, want voor Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen moeten maar liefst 65 wagens geleverd worden. “Het heeft ook zijn symbolische waarde dat die Volvo’s die grotendeels de Vlaamse Ardennen doorkruisen, door een dealer met vestigingen in Aalst, Zottegem en Oudenaarde worden geleverd en dat een groot deel van die Volvo’s in Gent worden geproduceerd.” Volvo Gent is de grootste productiesite voor automobiel in België en heeft ook een groot economisch belang in de regio.

De Volvo-verdeler pakt ook ieder jaar uit met enkele opvallende nieuwigheden. Vorig jaar werd voor de 100ste Ronde van Vlaanderen een volledig in goud gewrapte Volvo XC60 geleverd. “Dit jaar is de koersdirecteur, Peter Van Petegem, zelf drievoudig winnaar van de Omloop, als eerste met een gloednieuwe Volvo V90 Cross Country het wielerseizoen gestart. Die wagen wordt pas op 20 maart bij ons gelanceerd, maar kreeg toch groen licht om voor het eerst in het straatbeeld te verschijnen tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Daarnaast was er ook de gloednieuwe Volvo V90 CNG.”

“Enerzijds lopen we tijdens die zeven wielerklassiekers in de kijker bij het grote publiek langs de weg en de honderdduizenden kijkers thuis. Anderzijds kunnen wij ook zeer veel contacten leggen door de koers”, verklaart Joany D’Hondt het partnership. D’Hondt – Reynaert organiseert ook VIP-programma’s voor elke wedstrijd, waarop ze hun trouwe klanten uitnodigen, die elkaar op een ontspannen manier beter leren kennen. “We ontmoeten tijdens de wedstrijden ook heel wat andere bedrijven en leggen nieuwe contacten. Als merkverdeler enkel zitten wachten tot de klanten in de showroom binnenwandelen, is geen optie meer. Wij moeten buiten lopen, netwerken, nieuwe relaties aanknopen en op die manier onze groei als familiebedrijf verzekeren.”

D’Hondt is sinds 1960 officiële verdeler van Volvo en heeft, naast de hoofdzetel in Zottegem, ook vestigingen in Aalst en met Reynaert in Oudenaarde. Dit voorjaar volgen voor Flanders Classics nog Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en Brabantse Pijl. In september levert de Volvo-verdeler ook wagens voor Brussels Cycling Classic.