Dierenoppasdienst Pawshake groeit als kool

extHet Belgische Pawshake meldt niet zonder trots een omzetgroei van meer dan 100% te hebben geboekt. Het bedrijf werd drie jaar geleden opgericht door ex-Ebay’ers Dries Coucke en Tanguy Peers en introduceerde  een online dierenoppasdienst. Het beschikt ook over oppassers voor de Oost-Vlaamse regio en is bijzonder ambitieus met zijn platform.

 De jongste twaalf maanden kon Pawshake, dat ondertussen al over meer dan duizend “pet sitters” beschikt, zijn omzet verdubbelen. “Er zijn in ons land ruim 1 miljoen honden en bijna 2 miljoen”, legt Tanguy Peers (foto) uit, “en hun baasjes geven voor het welzijn van die dieren elk jaar meer geld uit.”

Peers is ervan overtuigd dat Pawshake een duidelijk probleem oplost. “8 op 10 huisdiereigenaars heeft soms moeite een dierenoppas te vinden”, gaat hij verder. “Uit eerdere onderzoeken blijkt dat 63% van de Belgische baasjes zelfs bereid zijn hun zomervakanties te annuleren indien zij geen oplossing vinden voor hun huisdier.”

De marktopportuniteit is overigens niet enkel in België gigantisch. Sinds Pawshake’s oprichting in 2013 is het al actief in 18 landen. Nu wil het bedrijf ook Scandinavië en Japan aanboren. “Dries en ik hebben sinds het begin eenzelfde overtuiging gedeeld: laten we het op zijn Amerikaans doen en eens lekker groots denken”, gaat Peers verder. “We hebben Pawshake initieel in Belgie gelanceerd omdat het een goede testmarkt was om later de rest van de wereld te veroveren.”

Binnenkort is Pawshake dus actief in 20 landen. Maar het bedrijf is niet zinnens hiermee genoegen te nemen. “We zijn nog maar pas begonnen met onze dienst op de kaart te zetten”, zegt Peers. “Maar het beweegt, dat is duidelijk. Elke minuut wordt een bericht of foto gedeeld tussen baasjes en oppassers.”

Pawshake is een van de weinige spelers die in de zomer gouden zaakjes doet. “Hoe graag men sen ook hun huisdieren zien, het mag niet betekenen dat ze daarvoor hun vakantie moeten opofferen. Met onze dienst zorgen we ervoor dat ze met een gerust hart kunnen vertrekken.”