press1 (Large)Van 2 tot 6 september vindt in Parijs de bekende interieurbeurs Maison & Objet plaats. Ook keukenfabrikant Dirk Cousaert uit Kluisbergen is er van de partij.

De ondernemer, die meer dan een kwarteeuw geleden van start ging met een klein meubelbedrijfje en ondertussen in binnen- en buitenland met zijn ontwerpen een stevige reputatie heeft opgebouwd,  stelt er samen met zijn team “Entelechy” voor. Het gaat om een nieuw concept dat een diepere betekenis moet geven aan de creaties.

De basis bij Dirk Cousaert en zijn team is  het gebruik van ruwe en pure materialen om te versmelten tot een harmonieus geheel. Onverwachte combinaties van verschillende  of innovatieve materialen zijn vaak zeer verrassend. Het nieuwe concept voegt nu naar eigen zeggen naast het ontwerpen, de materialen en de arbeid een immateriële kracht toe aan objecten en ruimtes.

“De creaties krijgen een diepere betekenis, een stille verhalende kracht die op onverstaanbare wijze vertelt waar we vandaan komen en waar we heen willen gaan.”, luidt het bij Dirk Cousaert.   “Onze ontwerpen
zijn gemaakt door mensen die tot medemensen willen spreken, niet om weinig kosten en veel winst te maken.  Het ambacht zit in onze handen, hoofden en hart om materie te gebruiken om het materiële te overstijgen.”