Dirk De Pauw nieuwe bestuursvoorzitter Montea

MonteaDe beursgenoteerde vastgoedvennootschap Montea, waarvan de Belgische zetel gevestigd is Erembodegem heeft sinds 1 oktober in de persoon van Dirk De Pauw een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Tegelijk is ook het statuut van vastgoedbevak gewijzigd in dat veen Openbare Gergelmenteerde Vastgoedvennootschap.

 Montea is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, gespecialiseerd in logistiek en semi- industrieel vastgoed in de Benelux en Frankrijk. Het bedrijf is een referentiespeler in deze markt. Montea biedt haar klanten letterlijk de ruimte om te groeien, aan de hand van flexibele en innoverende vastgoedoplossingen. Op deze manier creëert Montea waarde voor haar aandeelhouders. De vastgoedportefeuille vertegenwoordigt een totale oppervlakte van 619.093 m², verspreid over 37 locaties. Montea heeft sinds 2006 ene notering op de beurzen van Brussel en Parijs.

Gerard Van Acker begeleidde Montea sinds de beursgang doorheen de uitdagingen waar een nieuw beursgenoteerd bedrijf mee geconfronteerd wordt. Gezien zijn uitgebreide ervaring als bestuurder en/of voorzitter in verschillende bedrijven, bekleedde hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van Montea en was hij nauw betrokken bij het opvolgen van de corporate governance binnen het bedrijf. Hij wordt nu als voorziteer van de raad van bestuur opgevolgd door Dirk De Pauw. Die is sinds de beursgang actief binnen Montea als bestuurder en als voorzitter van het investeringscomité voor de Benelux en voor Frankrijk. Daarnaast werkt hij mee aan de ontwikkeling van de vastgoedportefeuille in Frankrijk. Gezien zijn nauwe betrokkenheid als referentie-aandeelhouder voor de familie De Pauw en zijn actieve rol binnen de organisatie, is zijn benoeming tot voorzitter een evidente keuze voor de bestuurders. “Onze familie ondersteunt het sterke groeiverhaal dat Montea sinds de oprichting heeft neergezet”, aldusDirk De Pauw.