DiscoverEdge zoekt kapitaal voor expansie

nicolaschristDiscoverEdge werd opgericht door de jonge ondernemers Nicolas Christiaen en Bart Claes. Het bedrijf, dat kantoren heeft in Gent, Herentals en New York, ontwikkelde een innovatief softwareplatform om het werkkapitaal- en cashflowmanagement van middelgrote tot grote bedrijven op een kostenefficiënte en duurzame manier te verbeteren.

Nicolas Christiaen steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.  “Organisaties beseffen wel hoe belangrijk het is om het werkkapitaal en de cash goed te beheren, maar vaak blijven ze steken bij de analyse ervan. Ze houden te weinig tijd over om ook strategische acties op punt te zetten en te implementeren om het werkkapitaal en de cashflow te verbeteren. De visie dat werkkapitaal en cash management in elke organisatie duurzame processen moeten worden, willen we wereldwijd uitdragen.”

De jonge ondernemer maakt zich sterk dat het softwareplatform organisaties daarbij enorm kan kan helpen omdat het platform het analysewerk bijna volledig automatiseert zodat er tijd over is voor het uitwerken van strategische acties en om meer betrokkenheid te genereren bij de andere departementen waarmee de financiële afdeling samenwerkt. “Daardoor verhoogt uiteindelijk de financiële efficiëntie”, zegt Nicolas Christiaen nog.

DiscoverEdge is ervan overtuigd dat ook Amerikaanse bedrijven brood zullen zien in zijn softwareplatform en opende daarom een kantoor in New York. “Aan de andere kant van de Atalantische Oceaan heeft ons product een enorm potentieel”, zegt Nicolas Christiaen. “Uit onderzoek blijkt dat de bedrijven er veel beter met hun merkkapitaal zouden kunnen omspringen en dat er bij de Amerikaanse bedrijven tussen de 370 en de 670 miljard dollar cash onnodig bij het werkkapitaal zit. Bedrijven staan er ook meer open voor nieuwe financiële technologieën.”

DisoverEdge is inmiddels al lid van diverse financiële en technische groeperingen in New York. “We zijn ervan overtuigd”, zegt Nicolas Christiaen dat we in het land van Uncle Sam echt kunnen doorbreken. Dat zal ook de verdere groei in eigen land een stevig duwtje in de rug kunnen geven. Maar omdat expansie geld kost, zitten we nu in een fase waarin we op zoek moeten naar extra kapitaal. Momenteel voeren we daarover gesprekken met verschillende geïnteresseerde investeerders.”