ERPE-MERE – Investeringsfonds Waterland, dat in 2014 eigenaar werd van Diversi Foods, heeft de bakkerijgroep uit Erpe-Mere verkocht aan de Oetker Gruppe. De Duitse voedingsreus is onder meer bekend van zijn diepvriespizza-, bakpoeder- en puddingmerk Dr. Oetker. Na verschillende overnames door Diversi Foods in de voorbije drie jaar valt het bedrijf zo zelf in handen van een andere organisatie.

Diversi Foods maakt sinds 1989 verse en diepgevroren broodproducten. Dat doet de bakkerijgroep in fabrieken in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. De supermarkten, maar ook hotels en restaurants van die landen, vormen meteen de grootste afzetmarkt.  

Sinds de overname van Diversi Foods door het investeringsfonds Waterland in 2014, volgde er een stevig overnamebeleid. Nieuwe exportlanden kwamen er zo alsmaar bij. Dat bracht de omzet tot zo’n 150 miljoen euro en deed de bedrijfswinst oplopen tot 14,8 miljoen euro.

Compleet aanbod

Het is broodbedrijf Martin Braun van de Oetker Gruppe dat Diversi Foods overneemt. De onderneming specialiseert zich voornamelijk in croissants en gebak en is actief in Duitsland, Italië en Frankrijk. “De Oetker Gruppe was met zijn broodactiviteiten nog niet aanwezig in de landen waar wij actief zijn”, zegt Franky De Grave, ceo van Diversi Foods. “Ook ons productenaanbod vult het assortiment van Oetker Gruppe, dat bovendien erg kapitaalkrachtig is, mooi aan.”

De 1.000 werknemers van Diversi Foods zouden hun job behouden. Ook de directie blijft aan.