Dochter van Wetstraat kokkin verovert Gent met nieuw restaurantconcept

0000000atelierdesfetesSinds november heeft de Arteveldestad er een nieuwe hotspot bij: Atelier des Fêtes, een bijzondere plek waar de Gents-Sardische Margaux Soenen (29) in de potten roert.

Margaux Soenen kreeg haar liefde voor lekker eten mee met de paplepel. Koken en bakken deed ze van jongs af aan en de beste culinaire geheimen leerde ze van haar eigen familie kennen. Haar moeder is immers niemand minder dan de bekende kokkin Maria Landis, die jarenlange de hemel in werd geprezen door wat ze in de Wetstraat op tafel toverde voor politici zoals Guy Verhofstadt.

Nu is dus ook haar ochter begonnen met een eigen restaurant. Atelier des Fêtes is echter geen klassiek restaurant maar een gezellige huiskamer die gereserveerd kan worden voor elke gelegenheid. “Bij een brunch, lunch of diner is het vooral de bedoeling dat mensen zich thuis voelen”, zegt Margaux Soenen.

Atelier des Fêtes is een van de nieuwste toevoegingen aan het rijke horeca-aanbod in Gent. Margaux Soenen kookt er niet volgens de regels van de kunst, wel uit het hart en met Sardische tradities in de vingers én in het kruidenrek.  Ze rekent erop dat snel vele mensen die een verloving, verjaardag, babyborrel, communie, receptie, bedrijfsfeestje, trouwfeest, kerstdiner, etentje met vrienden, babyborrel, burenfeest, bar mitswa, receptie, pensioen, afscheidsdrink of zelfs een scheiding te vieren hebben bij haar gezellig samen aan tafel zullen schuiven. Ze richtte het Atelier daarom zo in dat iedereen die houdt van lekker eten in gezelschap zich onmiddellijk thuis voelt.