De biedingsprocedure op het Oost-Vlaamse bedrijf Sports and Leisure Group uit Sint-Niklaas, zeg maar de sportafdeling van Domo, ofte Domo Sports, bevindt zich in de laatste rechte lijn. Dat laten diverse media weten. De huidige aandeelhouders rond de familie De Clerck hebben eerder al hun bedrijf in de etalage gezet. Domo Sports is de grootste fabriek van Europa voor de aanmaak van kunstgras voor sportvelden, en is bovendien erg rendabel met een bedrijfswinst van 4 miljoen euro op een omzet van 55 miljoen. Geen wonder dan ook dat veel gegadigden interesse tonen in het dossier. Als de verkoop beklonken wordt, komt een einde aan een verhaal dat begon in 1999. Toen kocht Domo het in Zele gevestigde Cabrita Carpets over. Cabrita was toen net tien jaar oud. Sinds 2008 bevindt de productie van alle soorten kunstgras zich niet meer in Zele maar in Sint-Niklaas.

Consultancy bedrijf Deloitte treedt op als bemiddelaar tussen verkoper en kandidaat-kopers. In een eerste fase toonden diverse partijen belangstelling. Maar nu zouden alleen nog twee Franse groepen overblijven. Een van hen is FieldTurf, bepaald geen onbekende in Oost-Vlaanderen, want het nam enkele jaren terug reeds de sportgrasfabriek Desso in Dendermonde over. De andere kandidaat is het Franse investeringsfonds Chequers Capital. Deloitte hoopt nog voor de vakantie de deal te kunnen afronden.

Domo Sport heeft een hele naam opgebouwd in het sportmilieu en is qua salesorganisatie internationaal vertakt. Het mag zich bevoorrecht partner noemen van de internationale voetbalorganisatie FIFA. Het nichebedrijf werkt echter niet alleen voor de voetbalwereld, maar even goed voor tennis, golf, hockey of rugby. Begin dit jaar sloot de Belgische Hockey Bond nog een driejarig contract met Domo Sports. Ook landschapsgras zit in de portfolio.