DEINZE – Middels de overname van de Nederlandse concullega Meneba, maakt Dossche Mills een kwantumsprong. Het familiebedrijf uit Deinze is meer dan ooit incontournable in de markt van de Europese maalderijen.

Dossche Mils is een traditioneel Oost-Vlaams familiebedrijf met een geschiedenis die liefst 150 jaar teruggaat in de tijd. De familie Dossche hield al die jaren de touwtjes in handen en toont nu zijn ambities ook zoals nu blijkt met de overname van zijn Nederlandse sectorgenoot Meneba. Meneba geniet een zekere reputatie in Nederland en in de sector. Dossche Mills heeft een filiaal in Zeeland (Renesse) en verder twee sites in Vlaanderen (Deinze en Antwerpen).

Het Nederlandse bedrijf verklaart zich bij monde van het management tevreden met de overname, niet in het minst omdat het nu wordt gecontroleerd door een industriële speler in plaats van door een investeringsfonds (zoals in het verleden het geval was). Samen zullen beide bedrijven goed zijn voor 500 jobs, de verwerking van 1,2 miljoen ton tarwe en voor 450 miljoen euro omzet. De omzet verdubbelt met de Nederlandse graanverwerker Meneba er bij. Dosshe Mills tekenden voor deze overname voor een omzet van 228 miljoen euro en blijkt ook bijzonder winstgevend.