GENT – Een wijnbeurs die zich onderscheidt van alles wat al bestaat op de markt. Dat is de ambitie waarmee drie jonge Gentenaren – Jason Zappa Janse, Stijn Demeulemeester en Tristan Lybaert – uitpakken. Ze hebben alle drie een onverzadigbare passie voor wat courant bekend staat als natuurlijke wijn.

De term natuurlijk wordt gebruikt door wijnmakers die zich willen onderscheiden van conventionele wijnbouw, waar vaak zowel in de wijngaard als in de kelder beroep wordt gedaan op pesticiden, chemicaliën of ingrijpende industriële processen die het eindproduct afvlakken en van hun origineel karakter beroven. Met PURR bieden Jason, Stijn en Tristan een platform aan wijnmakers die met respect voor mens en natuur en op artisanale wijze (h)eerlijke terroirproducten maken.

Het Gentse trio pakt begin juni uit met een wijnbeurs die daar helemaal op inspeelt. In het weekend van 2 en 3 juni gaat in een historische katoenopslagplaats in de voorhaven van Gent de tweede editie van de PURR wijnbeurs plaats. Een dertigtal Europese wijnmakers komen dat weekend naar de Muide om in de prachtige kelders van Loods 20 hun wijn, verhaal en visie voor te stellen aan het publiek. Meer dan 150 wijnen zullen er geproefd kunnen worden.