maxresdefaultOp 16 november werd de winnaar van de editie 2016 Deloitte Technology Fast 50 bekend gemaakt. Het gaat om het Antwerpse bedrijf REstore, dat slimme Demand Response-programma’s aan verbruikers biedt en cloud-based software aan energiebedrijven. Het bedrijf liet een omzetstijging van 2.294 procent optekenen.

Het Brusselse Collibra en Sync Solutions uit Merelbeke, geleid door Maxime Pourre eindigden op de tweede en derde plaats met een respectievelijke groei van 1.610% en 1.538%. In de top 10 vinden we naast Sync Solutions nog twee andere Oost-Vlaamse bedrijven aan: Showpad uit Gent op de vierde plaats en Comizzo uit Deurle op de zesde plaats. De bedrijven van Pieterjan Bouten en Vincent Parisis boekten respectievelijk omzetstijgingen van 13.23% en 515%.

Sync Solutions veroverde niet alleen de derde plaats in de algemene rangschikking, maar bleek ook het snelst groeiende bedrijf in de sector ‘Communications’ en Comizzo, een mobiele content provider, mocht naar huis met de award voor de ‘Media’ sector.

Het Gentse ProDigest, dat geleid wordt door Sam Possemiers, dertiende eindigde in de algemene rangschikking en  een in vitro technologieplatform ontwikkelde om dynamische simulatiemodellen te maken van het maagdarmkanaal, werd de winnaar van de ‘Life Sciences’ award.

De Fast 50-prijs gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf van het land. Hierbij baseert men zich op het groeipercentage van de omzet gedurende de voorbije vijf jaar.  De toegekende awards maken het voor bedrijven mogelijk om meer geloofwaardigheid op te bouwen bij niet alleen klanten, potentiële klanten en leveranciers, maar ook bij investeerders, zakenpartners, werknemers en collega’s. De Fast 50-competitie is ook een mooie gelegenheid om relaties onderling met elkaar en met durfkapitaalverstrekkers en internationale bedrijven uit te bouwen en zo internationale kansen te creëren, maar ook om het werkgeversimago van het bedrijf te verbeteren en op die manier talent aan te trekken en te behouden.

Nikolaas Tahon (foto), Managing Partner Deloitte Accountancy: “De inschrijvingen voor de Deloitte Technology Fast 50 namen dit jaar met meer dan de helft toe, en ook alumni zien we steeds vaker terugkomen. Een bemoedigend signaal dat bewijst dat het ondernemerschap in de technologiesector in ons land duurzaam wordt en een groeiende as van onze economische groei vormt.”

De tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn, werden genomineerd voor de titel “Rising Star 2016”. Een onafhankelijke jury, dit jaar opnieuw voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globale marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie. De algemene winnaar is GuardSquare uit Leuven, gespecialiseerd in het beveiligen van mobiele applicaties, dat geleid wordt door ex-topjudoka Heidi Rakels.