GENT – Volgende week (22 februari) organiseren drie Oost-Vlaamse bedrijven samen hun eigen jobbeurs onder de noemer Job Noord (een verwijzing ook naar de locatie waar event doorgaat, in Dok Noord). In The Pocket, StoryMe en Teamleader hopen dat ze in de moeilijke zoektocht naar medewerkers, toch soelaas zullen vinden.   

Job Noord hoopt zowel studenten aan te trekken als pas afgestudeerden. De HR-beurs is dus duidelijk bedoeld voor het ‘jonge volkje’. Daarbij wordt in de eerste plaats gezocht naar een breed scala aan profielen, van developers over marketing- tot en met salestalenten. Teamleader ontwikkelt een cloudapplicatie voor CRM en sales, projectmanagement, tijdregistratie en facturatie, specifiek gericht op dienstverlenende kmo’s. In The Pocket ontwerpt en bouwt digitale producten met de nieuwste technologieën op vlak van mobile, web, cross reality, machine learning en cloudtoepassingen. StoryMe helpt bedrijven en departementen met het behalen van hun doelen door op een doordachte manier video in te zetten. De drie organiserende bedrijven hebben zo elk hun reden om talent aan te trekken.Teamleader ontwikkelde een cloudapplicatie voor CRM en sales, projectmanagement, tijdregistratie en facturatie, specifiek gericht op dienstverlenende kmo’s. In The Pocket ontwerpt en bouwt digitale producten met de nieuwste technologieën op vlak van mobile, web, cross reality, machine learning en cloudtoepassingen. StoryMe tenslotte helpt bedrijven en departementen met het behalen van hun doelen door op een doordachte manier video in te zetten.

Bedrijfscultuur

De drie bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze snel groeien en aanhangers zijn van een sterk DNA voor hun bedrijf, dat een plaats moet zijn waar het plezant is om te werken. Lorenzo Bown, ceo StoryMe, benadrukt het belang van een bedrijfscultuur: “In onze business moet je in enkele seconden de aandacht van de kijker grijpen, hem informeren en overtuigen”, aldus Brown. “De kracht om het simpel te houden is één van de redenen waarom klanten en medewerkers voor ons kiezen. Onze ‘f*ck it, let’s do it’ mentaliteit trekt gedreven mensen aan met het juiste DNA. Afgelopen jaar zijn er 48 video-experts bijgekomen en we verwachten eind dit jaar met 100 te zijn in 4 landen.”

Jeroen Lemaire, ceo In The Pocket Europese marktleider inzake digitale innovatie) vindt dat je medewerkers voldoende vrijheid moet geven om straffe dingen te doen. “Onze werknemers krijgen de tijd en vrijheid om te experimenteren en onderzoek te doen”, zegt Lemaire. “Dankzij onze vlakke organisatiestructuur en zelfsturende teams, kunnen ze zelf bepalen aan welke projecten ze die tijd besteden.” Ook Ive Van der Auweraert, HR-manager bij Teamleader, denkt in die richting: “We waarderen creativiteit en ondernemerschap heel sterk bij onze medewerkers. Daarom staat dialoog centraal: wat heb jij nodig als werknemer en wat heeft de organisatie nodig? Die twee proberen we continu te matchen. Onze werknemers groeien even sterk als het bedrijf. We investeren daar hard in. Als je een ondernemende starter bent, kan het snel gaan: je hoeft hier geen 15 jaar ervaring te hebben om door te groeien en een team te leiden.”