Wim Van Hecke is "Eerste kok van België 2016"

Wim Van HeckeLRElk jaar organiseert de Gastronomische Club Prosper Montagné de officiële meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Er mogen slechts vijf koks deelnemen aan de finale. Drie daarvan kwamen op maandag 5 oktober uit Oost-Vlaanderen:  Fabian Bail, chef van restaurant ‘Paul de Pierre’ te Etikhove, Wim Van Hecke, sous-chef van ‘Fleur de Lin’ te Zele, en Ignace Wattenberge, sous-chef van hostellerie ‘L’Esco’ te Wetteren. De andere finalisten waren  Cédric Gourdin (chef van ‘La Ferme de Grambais’ te Nijvel) en Glenn Verhasselt (chef van restaurant ‘Sir Kwinten’ te Lennik).

Wim Van Hecke ging in de finale van dit culinaire topconcours in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge onder het ambassadeurschap van Jean-Pierre Bruneau en onder toezicht van Eddie Van Maele met de oppergaai lopen na de beoordeling door een vakkundige jury die was samengesteld door Peter Goossens. 

De titel “Eerste Kok van België” is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. De wedstrijd “Eerste Kok van België” is namelijk op basis van de wet van 13 mei 2009 erkend door de Minister van Middenstand als meesterschapswedstrijd.

Tijdens de finale moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken, waaronder makreel met garnalen en inlandse hoeveduif.

Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.