De meer dan honderd jaar oude Drukkerij Schaubroeck uit Nazareth wordt opgenomen in de Graphius Group. Dat is de Gentse overkoepelende structuur die heel wat grafische bedrijven onder zich heeft. Drukkerij Schaubroeck zal wel als afzonderlijke entiteit blijven bestaan.

Om de continuïteit te verzekeren, wordt de productie verdergezet op de huidige site in Nazareth. Ook de 44 medewerkers die bij Drukkerij Schaubroeck actief waren, blijven aan boord. “Voortaan geniet Drukkerij Schaubroeck van de schaalvoordelen van een grotere groep. Klanten zullen zo op een nog uitgebreidere dienstverlening en nog meer flexibiliteit kunnen rekenen”, zegt Denis Geers, ceo van Graphius Group.

Eeuwenlange geschiedenis

Gabriël Schaubroeck begon honderd jaar geleden als drukker van gelegenheidsdrukwerk. Hij slaagde er met de jaren in om zijn bedrijf om te vormen tot een grafische onderneming die gespecialiseerd is in administratieve en ambtelijke formulieren. Vanaf de jaren 2000 werden drukkerijen Van Eetvelde uit Sint-Martens-Latem, Van Wassenhove uit Oudenaarde en De Muyter uit Deinze overgenomen. Intussen is Drukkerij Schaubroeck een polyvalente en moderne onderneming.

Overkoepelend

In 2014 centraliseerden zes bedrijven zich op één site in Gent, wat het ontstaan van Graphius Group inluidde. De organisatie zet zich sterk achter dat idee van centralisatie van diverse drukkerijen. “In een economie die steeds internationaler wordt en waar communicatievormen voortdurend wijzigen, zijn industrialisering en verticale integratie de enige mogelijkheden om een rendabel grafisch bedrijf verder uit te bouwen”, aldus Denis Geers.

In 2015 kwam er een afdeling in Brussel bij om de klantenbenadering en –dienstverlening in Midden- en Zuid-België een nieuwe impuls te geven. Vorige maand werd Graphius Brussel nog versterkt met een drukkerij uit Drogenbos.

Vandaag werken er meer dan 300 mensen voor de Graphius Group.