Drukkerij Schaubroeck zet in op web-to-print

schaubroeckDrukkerij Schaubroeck uit Nazareth, die vooral bekend staat omwille van hoogkwalitatief offsetdrukwerk, zet volop in op web-to-print. Deze door Schaubroeck zelf ontwikkelde toepassing stelt de klanten in staat om online zelf drukwerk te beheren en te bestellen.

“Het gaat dan vooral om weerkerend drukwerk, zoals naamkaartjes, briefhoofden, labels en verpakkingen”, zegt Bart De Swaef van Schaubroeck. “De combinatie van bestaande lay-out en een database met variabele gegevens stelt de klant in de gelegenheid om in een mum van tijd drukwerken aan te passen en te bestellen, zonder de rompslomp van bestelbonnen en veelvuldig mailverkeer met proeven en correcties.”

Web-to-print biedt talloze voordelen voor de gebruiker. “Het belangrijkste”, zegt Bart De Swaef, “is zeker dat hij volledig bepaalt hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Meestal wordt een preview  (pdf of jpeg)) in de browser getoond die al of niet na goedkeuring tot een bestelling bij een drukkerij of printbedrijf leidt. Daarbij kunnen ook procesgegevens zoals oplage, afleveradres, afwerking  worden gespecificeerd.

Verdere voordelen zijn: huisstijlbewaking, kostenbesparing op DTP- en overheaduren, bestellen op ieder moment en willekeurige locatie, korte doorlooptijd, online statuscontrole,

Op 10 juni organiseert Schaubroeck een demonamiddag over de web-to-print oplossing.