Drupal Community twee dagen te gast bij HoGent

CqJTQ5MWAAARYsGDe negende editie van het Drupalcamp, op 9 en 10 september, zal zijn tenten opslaan op de campus Schoonmeersen van de HoGent. De nieuwste evoluties in de Drupal-wereld komen daar aan bod. Een uitgelezen kans om in contact te komen met de Drupal community.

Drupal is als opensource-contentmanagementsysteem (CMS), dat is ontwikkeld en opgericht door de Belgische ondernemer Dries Buytaert, een wereldleider in het beheren van websites en weblogs. Het systeem is voortdurend in beweging en het is dus zaak op regelmatige basis Drupal enthousiastelingen en allerlei professionelen die met dit systeem werken, samen te brengen. Het tweejaarlijkse event komt nu naar de HoGent voor twee dagen van presentaties en workshops.

Het is voor de HoGent erg belangrijk zelf actief te zijn in de Drupal-wereld: enerzijds wordt er met Drupal gewerkt in de opleiding toegepaste informatica, anderzijds wonen heel wat lectoren, studenten en oud-studenten dit tweedaags event bij, als deelnemer, sponsor of spreker. Het contact met de Drupal-wereld is voor de school dus essentieel om bij te blijven in de snel evoluerende sector van de toegepaste informatica.