Drylock Technologies doet belangrijke overname in Italië

0000000000000drylockDrylock Technologies, de producent uit Zele die in Europa en Rusland revolutionaire baby- en incontinentieproducten maakt, kondigde de overname aan van 100% van de aandelen in CIP Assorbenti in de buurt van Milaan. Het is de tweede overname van Drylock Technologies sinds zijn oprichting. Door de integratie van deze fabriek, die uitsluitend dameshygiëneproducten maakt, vergroot Drylock Technologies zijn productportfolio en verhoogt het aanzienlijkde productiecapaciteit van dameshygiëneproducten,die tot nu toe enkel werden geproduceerd in de Russische Federatie.

Voor Drylock Technologies is dit een heel strategische overname: in de eerste plaats neemt het een technisch zeer hoogstaande fabriek over, met lijnen die tot 2.400 stuks per minuut produceren en daarnaast garandeert het zijn aanwezigheid in Zuid-Europa met een vaste klantenportefeuille, door het rechtstreeks en onrechtstreeks leveren aan de grootste Europese winkelketens.

CIP Assorbenti is gelegen vlakbij Milaan (Italië) en was de afgelopen 38 jaar eigendom van de familie Lenzo. De familie behoudt wel haar ac tiviteiten in de productie van vochtige doekjes die verder zal opereren on de naam CIP4.

CEO Bart Van Malderen, de voormalige eigenaar van Ontex, bevestigt dat de werknemers van CIP Assorbenti zullen worden geïntegreerd in de Drylock groepsstructuur, en verzekert de continuïteit van de bestaande activiteiten van de vrouwelijke hygiënebusiness.

Drylock Technologies is ervan overtuigd dat deze strategische overname zal bijdragen aan de toenemende interne groei en verwelkomt de klanten, personeel en kennis binnen CIP Assorbenti.