ERPE-MERE – Twee verpakkingsspecialisten gaan samen verder onder de overkoepelende holding Karel Van Mander. Het gaat om Du Caju Printing uit Erpe-Mere en BDMO uit Meulebeke. De fusie zorgt voor een nauwere samenwerking die een verdere groei van de activiteiten moet stimuleren.

Het West-Vlaamse BDMO specialiseert zich in luxeverpakkingen van hard karton, terwijl het Oost-Vlaamse Du Caju Printing een belangrijke positie inneemt in de voedingssector met haar vouwkartonverpakkingen. Beide bedrijven werken al verschillende jaren samen en delen dezelfde waarden rond duurzaam ondernemen. Die samenwerking wordt nu naar een hoger niveau getild.

“Het bundelen van onze krachten en het delen van onze kennis zal ons nog sterker en ambitieuzer maken”, zegt Tom Du Caju, ceo van Du Caju Printing. “Hiermee willen we graag het partnership met onze klanten en onze leveranciers uitbouwen door blijvend in te zetten op competitiviteit, kwaliteit, innovatie en service in onze verpakkingsindustrie.”

De focus wordt gelegd op de ontwikkeling van innovatieve en duurzame verpakkingen die door hun klanten als een meerwaarde voor hun producten kunnen ingezet worden.

Overkoepelende structuur

Beide bedrijven blijven onder eigen naam opereren. Geert Casselman blijft het BDMO-team aansturen, terwijl Tom Du Caju dat bij Du Caju Printing doet.

Naast BDMO en Du Caju Printing omvat Karel Van Mander groep sinds begin 2017 ook Hellyn Kartonnage uit Wielsbeke. De groep realiseert vooral in België maar ook in de buurlanden meer dan 26 miljoen euro omzet. Er werken in totaal een 140-tal medewerkers.