Leren van elkaar. Dat is de eerste bedoeling van een groots opgezet Voka-event dat eind deze maand op 28 maart plaats vindt in de Voka Box in Gent. Aan publiekstrekkers zal het alvast niet ontbreken want op de affiche staan grote namen als de Nederlandse topmanager en ondernemer Duco Sickinghe (ex-Telenet) en de Vlaamse, maar in de VS actieve IT-goeroe Dries Buytaert.

Antwerpenaar Buytaert is de oprichter en projectleider van Drupal, het open source web platform dat gebruikt wordt door 1 op 40 websites ter wereld.  Hij is ook de co-founder en CTO van Acquia, een venture-backed technologie bedrijf dat grote bedrijven ondersteunt bij de verdere uitbouw van hun digitale aanwezigheid. Buytaert verhuisde naar Boston in 2010. Gewezen Manager van het Jaar Duco Sickinghe was meer dan 10 jaar ceo bij telecommunicatiebedrijf Telenet. Zijn jarenlange managementervaring wendt hij nu aan om met zijn bedrijf Fortino Capital jonge ondernemers te begeleiden en te investeren in kmo’s met groeipotentieel. Beide heren en gevierde gastsprekers zijn een garantie op een bijzondere ervaring.

Voka wil via het event Groeiland snelgroeiende ondernemingen ondersteunen bij het aanpakken van actuele vraagstukken en dito uitdagingen. Er wordt gerekend op enkele honderden bedrijven die naar Gent afzakken. Voka zegt overtuigd te zijn dat jonge bedrijven belangrijk zo niet cruciaal zijn voor de Vlaamse economie en voor de maatschappij. “Groeiland 2017 moet een buitengewoon event worden”, aldus Voka. “We luisteren niet alleen naar de groei-ervaringen van topondernemers, maar gaan vooral ook zelf aan de slag tijdens het programmagedeelte Open Space Learning, dat bestaat uit 3 luiken: naast workshops en rondetafelgesprekken, trekken experts in een open marktplaats interactieve en zelf gestuurde gesprekken op gang tussen gelijkgestemden over verschillende groeithema’s.”