De Oost-Vlaamse dertigers Bart de Wulf en Stijn Verstraete, allebei afkomstig uit de buurt van Nevele, hebben de Pop Poll ideeënwedstrijd van de Vlaamse overheid gewonnen. Het concours staat bekend als Bizidee. Bedoeling is uitmuntende businessconcepten in de kijker te plaatsen en doorgroeimogelijkheden te geven aan de bedenkers. de Wulf en Verstraete bedachten een zogenaamd anti stress platform voor mensen die een nieuwbouw realiseren of gaan voor een renovatie. Bij elk bouwdossier komt immers heel veel kijken. “Wij willen mensen helpen”, zegt Bart de Wulf. “Noem het eventueel een soort stappenplan om een complex dossier als bouwen, toch naar behoren af te ronden. Eenvoud aanbieden in de complexiteit, daar draait het om ”

Een bouwdossier gaat steevast gepaard met duizend en één zaken: van vergunningen bekomen over financiering tot de administratieve rompslomp. Bart de Wulf maakte het vijf jaar terug allemaal zelf mee toen hij een huis wilde bouwen. Die vaak pijnlijke ervaring bracht hem op ideeën. Met hun basisconcept willen de Oost-Vlaamse kandidaat-ondernemers veel mensen van een aantal kopzorgen afhelpen, aan de hand van een platform. “In de komenden maanden willen we ons winnende idee nog verder uitdiepen”, aldus Bart de Wulf. “Dat vergt nog veel studiewerk. Zoals we ook denken aan de opstart van een heus bedrijf, waarvoor we nu al een naam aan het zoeken zijn.”

Door de Pop Poll wedstrijd te winnen, krijgen de Wulf – Verstraete 4.000 euro en ook verdere toegang tot mogelijke crowdfunding. “Sowieso zullen we externe financiering nodig hebben om ons prachtige businessplan te realiseren”, aldus Bart de Wulf.