Durabrik blijft met fitnessruimte inzetten op "quality time" op het werk

Durabrik_Joost_Callens_De_TijdNog altijd leeft bij een aantal mensen de perceptie dat Balthazar Boma uit FC De Kampioenen, zowat het prototype is van de ondernemer in Vlaanderen. Terwijl 99% van de ondernemers eigenlijk mijlen veraf staan van die besnorde karikatuur en een heel andere kijk hebben op wat ondernemen moet zijn en onder meer bijzonder veel aandacht besteden aan het welbevinden van hun medewerkers. Want dat levert dubbele winst op: gelukkige medewerkers en stevig prestaties. Joost Callens, de CEO van het bouwbedrijf Durabrik uit Drongen, bekend van de opvallende vergaderruimte die vanaf de E40 te zien is, gaat daar ver in.

Fitnessruimte

“Het spreekt voor zich dat ook wij medewerkers zoeken die met volle inzet helpen om onze bedrijfsdoelstellingen te realiseren”, zegt hij, “maar je moet toch niet doorgeleerd hebben om in te zien dat tevreden medewerkers voor de beste resultaten zorgen. Daarom investeren we in quality time op de werkplek: werknemers zien elkaar niet alleen op het bureau en op de werf, maar ook op de vrijdagdrinks, teambuildings, familieactiviteiten of in onze eigen fitnessruimte.”

Goede doelen

Opvallend is ook dat alle medewerkers de kans krijgen om van Durabrik steun te vragen voor een goed doel dat ze zelf graag willen ondersteunen. “Waarden zijn voor ons erg belangrijk”, zegt Joost Callens, die voor die waarden het letterwoord ROSIE heeft bedacht. Het staat voor Respect en vertrouwen, Ontplooiing en ontwikkeling, Samenwerken, Innovatief ondernemen en Eigenaarschap. “Als medewerkers die waarden ook helpen uitdragen vertaalt zich dat ook in een efficiënte sfeer op de werkvloer. En als werken voor de medewerkers een plezier is, dan komt dat ook de klanten ten goede.”