Durabrik realiseert duurzame residentiële verkaveling

durabrikDurabrik uit Drongen realiseert in Ternat een verkaveling met residentiële woningen in het groen. De verkoop is pas begonnen, en de populaire regio en de betaalbare duurzame woningen zorgen er samen voor dat het project al voor 50% is verkocht.

De woningen in Ternat bieden met drie slaapkamers en een zolder die kan worden omgevormd tot twee extra kamers veel ruimte. Ze bevinden zich vlakbij het centrum met winkels en sport- en cultuurcentra, het station is op fietsafstand en de oprit van de E40 op amper 3 minuten rijden, zodat het woon-werkverkeer bijzonder vlot verloopt.

Architecte Sarah Schouppe legt uit wat Durabrik verstaat onder modern wonen in het groen: “De verkaveling in Ternat telt 6 woningen in een residentiële stijl. Ze hebben allemaal een terras en een tuin waar je optimaal van de zon kunt genieten. Achteraan de verkaveling is er een natuurgebied dat voor een prachtig uitzicht zorgt. Om de huizen met zadeldak mooi te laten passen in het groen rondom kozen we voor hout aan de voorkant. Een lichtgrijze en iets donkere gevelsteen wisselen elkaar af en maken van de verkaveling één geheel.’

De 4 halfopen bebouwingen en 2 rijhuizen zijn slim gebouwd door Durabrik, met betaalbare, onderhoudsvriendelijke én duurzame materialen, waardoor de woonkost ook in de toekomst laag wordt gehouden. Dankzij de beschermende buitenschil halen deze woningen zelfs zonder bijkomende technieken de energienorm.

Durabrik is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik (nieuwbouw), Victor (renovatie) en Ecopuur, een installatiebedrijf van duurzame gebouwtechieken. Durabrik Publieke Samenwerking richt zich specifiek op overheden en publieke opdrachtgevers.

Een team van 200 medewerkers realiseert een jaaromzet van 75 miljoen euro. Joost en Claudia Callens staan als tweede generatie aan het hoofd van dit familiebedrijf. De hoofdzetel langs de E40 in Drongen is een markant gebouw dat symbool staat voor de onderscheidende identiteit van het bedrijf.